prawa pasażera

Tematyka: opinie o liniach lotniczych, bilety, opłaty. Tutaj możesz opisać swoje wrażenia z lotów samolotem jak i wyrazić opinie o tanich liniach lotniczych.

prawa pasażera

napisał jamajka » 2006-10-19, 17:47

witam! Moja sytuacja jest taka: planowany odlot do londynu: 18.10.2006, godz. 16:50, jednak okazuje się, że z powodu usterki technicznej lot odbędzie się na drugi dzień. faktycznie samolot startuje doiero 19.10.2006 o ok. godz. 8 rano. czy w takiej sytuacji mogę starać się o jakąś rekomensatę w związku z opóźnienieniem lotu? jeżeli tak, to gdzie, jak i kiedy interweniowac? roszę o pomoc. dziękuję
jamajka

napisał ewcia » 2006-10-29, 00:53

Oczywiscie, ze mozesz starac sie o odszkodowanie w zwiazku z opoznionym lotem. Zapewniam Cie, ze wszystkie linie wyplaca Ci odszkodowanie, oprocz popularnego polskiego LOT-u. Sama mialam z nim problem jak mi okradli bagaz i na ktory czekalam 7 godzin, jak przyleci z Warszawy do Krakowa, a przeciez samoloty kursooja, co pol godziny. I po dzis dzien nie dostalam od nich ani grosza, a co wiecej pismo ktore od nich dostalam, brzmialo w sposob, jakby mnie oskrzali ze ja sama sobie okradlam bagaz a ponadtto sama jestem sobie winna jezeli taka sytuacja miala miejsce.

W kazdym razie powodzenia,
ewa
ewcia

napisał Adam56 » 2006-11-03, 19:15

Witaj. Widzę, że Centralwings ma w reklamie "nigdy na czas111". Ja leciałem z Londynu 0 16.35 16.10. Historia podobna ale wystartowaliśmy o 23.45. Dali nam po 7F na posiłek ale czy to rekompensuje moje straty? UWAGA NA TE LINIE!!! NIE LATAJCIE Z CENTRALWINGSEM NIGDZIE!!! A Tobie współczuję. A może.... 8-)
Adam56